Trek presenteert de volledig nieuwe Fuel EX collectie

Beeld: Trek

De Fuel EX, de meest verkochte trail mountainbike van Trek,  is grondig vernieuwd. De Fuel EX is altijd al een enorm veelzijdige mountainbike geweest, de perfecte keuze voor wie met één fiets overal uit de voeten wil kunnen, meldt Trek aan Fietsmarkt. De vernieuwde Fuel EX is naar eigen zeggen nóg avontuurlijker, dankzij een geüpdatet frame en betere vering en een groter aantal framematen.

Alle Fuel EX modellen hebben nu meer veerweg voor, namelijk 140 mm. Achter is de veerweg van130 mm gebleven. Deze combinatie biedt meer vertrouwen bij serieuze jumps maar doet niets af aan een efficiënt klimvermogen. Vergeleken met de vorige Fuel EX is het nieuwe frame langer en staat de balhoofdhoek iets meer onderuit, waardoor hij stabieler ligt in de afdaling. Dankzij de steilere zitbuis is de zitpositie toch optimaal om efficiënt te kunnen trappen. Het nieuwe frame heeft een vast bevestigingspunt voor de demper op de onderbuis, wat zorgt voor een sterkere liggende achtervork en voor een hoger traprendement. Net als voorheen zorgen slimme framedetails zoals Mino Link aanpasbare geometrie en Control Freak kabelgeleiding ervoor dat de Fuel EX heel gemakkelijk naar eigen voorkeur is aan te passen.

De Fuel EX-modellen van OCLV Carbon hebben nu een interne opbergruimte in het frame, waar gemakkelijk een reparatieset en een binnenband in passen. Je hebt dus geen zadeltasje meer nodig. Voorheen werd enkel het 9.9 top frame geleverd in full carbon hoofdframe en achterframe. Nu zijn ook de 9.8 en 9.7 voorzien van een carbon achterframe. Behalve het nieuwe frame en de verbeterde vering hebben alle Fuel EX’en ook trail-specifieke kenmerken zoals een verstelbare zadelpen, een 1x-aandrijving met een breed bereik en 2.6 inch banden. De 9.8 en 9.9 modellen hebben RE:aktiv met Thru-Shaft, voor nóg meer tractie en vertrouwen. De overige modellen hebben een RE:aktiv demper.

Alle modellen in de nieuwe collectie zijn ook beschikbaar in maat XS. De volledige maatvoering bestaat uit XS, S, M, L, XL en XXL. Waarbij de S in een 27.5” of 29” wielmaat leverbaar is. Verder zijn alle modellen verkrijgbaar in ten minste twee verschillende kleurstellingen. De nieuwe Fuel EX heeft ook voor iedere framemaat de meest geschikte wielmaat. “In plaats van een beperkt aantal modellen speciaal voor dames is er nu meer keuze voor iedereen. Man of vrouw, klein of lang, of daartussenin, er is altijd een Fuel EX die perfect past,” aldus Trek Productmanager Mountainbike John Riley.

Meer informatie over het nieuwe model gaat u naar de website van Trek.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0