Trelock biedt meerwaarde

Partnercontent

Trelock biedt meerwaarde

Verlichting- en slotenspecialist Trelock levert aan zowel EOM-klanten als aftermarket. Hoe is de situatie momenteel? Dat vroegen we aan Brand Manager Katrin Dröge. “Uiteraard kregen ook wij uitstel- en annuleringsverzoeken van OEM-klanten. Aan de andere kant is de behoefte aan maatwerkoplossingen in het verlichtings- en slotensegment nog steeds groot. We hebben daar een aantal interessante projecten in de pijplijn. Ook in het premium-segment konden we ons succesvol positioneren met de lancering van onze nieuwe Lighthammer-verlichtingslijn. Onze nieuwe USB-koplampen met slimme adapteroplossingen voor GoPro- en Garmin-houdermontage en verbeterde verlichting van dichtbij zijn bovendien zeer goed ontvangen in de aftermarket. Het monteren van de USB-Lighthammer 80 ‘down-under’ onder het stuur resulteert in een opgeruimde cockpit en een nette en geïntegreerde lichtmontage op de fiets, en dat wordt op prijs gesteld.”

Ontwikkelingen

Als het gaat om de ontwikkelingen bij Trelock, gelden het DLP Street Screen Project en de Lighthammer koplamp als belangrijk speerpunt, vertelt Katrin Dröge. “Na de presentatie van het DLP Street Screen Project 2022 werken we nu verder aan de implementatie ervan met geïnteresseerde OEM-klanten. Daarnaast hebben we met de level-functie in onze nieuwe Lighthammer Premium grootlichtkoplamp een echte meerwaarde te bieden aan de consument. Met behulp van de optische feedback van de LED’s van de dagrijverlichting kan deze koplamp eenvoudig optimaal worden afgesteld. Tegenliggers worden daardoor niet meer verblind, wat gezien de hoge lichtopbrengst van onze producten een extra veiligheidsfactor is.” Daarnaast heeft Trelock een nieuw, downloadable compatibiliteitsoverzicht voor e-bike-verlichting op de website staan om consumenten en speciaalzaken de juiste verlichting voor hun e-bike, fiets of speed pedelec te helpen kiezen, vult ze aan.

Toekomst

Als het gaat om de toekomst, is Trelock positief. Katrin Dröge: “Fietsverlichting is altijd nodig! Wij denken dat de huidige positieve fietstrend zich zal voortzetten en dat de markt voor hoogwaardige verlichting zal blijven groeien. Met de nieuwe USB-lijn, onze achterlichten met signaalfunctie en de nieuwe Lighthammer E-Bike & Dynamo-lijn zijn we goed gepositioneerd om de juiste producten aan te bieden, van instapmodel tot sportieve rijder en het premiumsegment. Met de Lighthammer USB-verlichting en de nieuwe montagemogelijkheden voor Garmin & Go-Pro adapters willen we daarnaast vooral het groeiende gebied van gravel bike-gebruikers bereiken.”

Nieuw in 2024

Vernieuwingen in het Trelock assortiment zijn er op het gebied van zowel verlichting als sloten. Met de Lighthammer-serie, die voor dynamo-aandrijving, e-bike- en speed pedelecs beschikbaar. De lichtopbrengst voor dynamo-aandrijving of e-bikes is maximaal 130 lux, deze versies werden afgelopen seizoen gepresenteerd. Splinternieuw is de Lighthammer Premium die grootlicht tot 300 lux levert voor snelle fietsers met bijvoorbeeld een speed pedelec. Trelock heeft deze hoogwaardige koplamp bovendien van dagrijverlichting voorzien voor extra veiligheid. De nieuwe USB-versies van de Lighthammer leveren maximaal 80 lux. Verder zijn er nieuwe sloten leverbaar, zoals de FS 480 en FS580 vouwsloten met airtag, die een beveiligingsniveau 12 tot 18 bieden. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor dure fietsen, vandaar het hoge veiligheidsniveau. Daarnaast is er het LC 680 kettingslot met U-lock voor om het frame en extra lengte om een e-bike of cargo bike veilig ana de vaste wereld te verankeren.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0