Trelock: ‘We implementeren nieuwe ideeën en ontwerpen’

Katrin Dröge

“Trelock biedt zijn fabrikantspartners individuele en innovatieve oplossingen aan die in het design van de fiets zijn geïntegreerd. Oplossingen worden in samenwerking met vooraanstaande fietsfabrikanten ontwikkeld. Deze oplossingen worden complete systemen wanneer ze met de fiets gecombineerd worden,” vertelt Katrin Dröge. Een voorbeeld: “Trelock heeft samen met Haibike de Skybeamer ontwikkeld; een E-MTB koplamp van 5000 lumen met geïntegreerde Twin-Tail achterlichten.” De Skybeamer zal op de nieuwe Flyon-modellen van Haibike geïnstalleerd worden.

“De integratie van verlichting zorgt voor een heel aantrekkelijk, visueel effect voor de hele fiets,” vindt Dröge. “We spelen in op de wensen van onze OEM-klanten en kunnen daarom compleet nieuwe ideeën en ontwerpen implementeren. We hebben technisch gezien ook een Trelock-licht met Can-Bus interface ontwikkeld met de Skybeamer. Deze kan contact maken met de HDMI-aansluiting op de fiets. Het aan- en uitzetten van het licht kan via het display van de e-bike worden geregeld, of met een sensor. Gepersonaliseerde oplossingen zorgen er wel voor dat de eindverbruiker contact op moet nemen met de fietsfabrikant als er achteraf nog aanpassingen gedaan moeten worden. Er kunnen in de meeste gevallen geen alternatieve producten van andere fabrikanten worden gebruikt.”

Airflow – 100 lux e-bike versie, 6-12 volt met dagrijverlichting. Ook verkrijgbaar: 70 lux versie voor dynamo, dagrijverlichting

De kracht van het merk

De toenemende ‘onzichtbaarheid’ van fietsonderdelen en – accessoires wordt door Dröge gezien als een merkbare verschuiving in de markt; “We zien met deze trend ook dat de focus bij de identiteit van de fietsenmerken ligt en niet bij die van de high-end onderdelen die zijn ingebouwd. De aanpak van fietsenmerken is om een fiets te verkopen op basis van de kracht van het merk, en niet omdat het een systeem van een bepaald merk heeft. Dit is ook de reden waarom nieuwe, open-interface e-bikesystemen nu zo succesvol zijn. Ze bieden fietsfabrikanten meer unique selling points omdat men kan kiezen uit verschillende motoren, accucapaciteiten en displaydesigns.” Deze trend zet volgens Dröge ook door in de ‘standaard’-artikelen op het gebied van verlichting, zoals de nieuwe Dynamo/E-bikeverlichting Airflow. “We bieden OEM-klanten zo de optie om de merknaam op te laten lichten, in plaats van het Trelock-opschrift. De branding van Trelock wordt zo wat verminderd, ten behoeve van die van de klant.” Of de identiteit van Trelock zo niet verloren gaat? “We denken hier uiteraard wel over na- we willen niet dat onze brand identity in de ogen van de eindgebruiker verloren gaat,” stelt Dröge. “Maar ons merk is sterk genoeg om dit te doorstaan. We worden bovendien in de markt vertegenwoordigd met onze producten en kunnen zo onze aanwezigheid in stand houden.”

VEO 50 – 50 lux e-bike versie, 6-12 volt. Ook verkrijgbaar als dynamo versie met 50 lux

De door batterijen aangedreven lichten zijn volgens Dröge een groot succes onder de retail-verkoop. “De nieuwe LS 760 is bijvoorbeeld een erg gewild product en beschikt over 5 verlichtingsniveaus, een high-end LCD display en een level-functie voor de juiste lichtinstelling. Op OEM-gebied doen de individuele lichtoplossingen en de standaard dynamo- of e-bikelichten het goed.” TRELOCK biedt speciale e-bikeverlichting voor 6-/12V bikes en ontwikkelt momenteel iets voor speed pedelecs. “Maar dat zullen we jullie volgend jaar op de Eurobike laten zien,” aldus Dröge.

LS 760 I-Go Vision set

LS 760 I-Go VISION, 100 lux, USB-oplaadbaar, 5 levels, full-control LCD Display en level-function

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0