Uebler is veelgevraagd

partner content:

Uebler is veelgevraagd

Het is nog vroeg in het jaar, maar de verkoop is dit seizoen volgens directeur Henry Roeten van Royal Flor, importeur van Uebler, eerder op gang gekomen. Waarom? “Dat is een lastige vraag. Mogelijk heeft het te maken dat de ruime winkelvoorraden uit 2022 nu uitverkocht zijn. Maar dit is slechts gissen. Deze start geeft goede verwachtingen voor de rest van 2024. “

Productie afschalen

Afgelopen jaar zakte de verkoop van fietsen in en daarmee ook de verkoop van fietsendragers, en dat hebben ze bij Uebler ook gemerkt, beaamt Roeten. “Maar dat gaf geen problemen. We zagen in 2022 al min of meer aankomen dat de ongekende groei in corona-tijd niet eindeloos zou zijn. Derhalve werd vorig jaar besloten om de productie af te schalen naar het niveau van 2019, het laatste ‘normale’ verkoopjaar voor Corona. We konden op die manier een gezonde bedrijfsvoering realiseren en we zijn 2024 gestart zonder problemen zoals die elders in de fietsenbranche wel spelen. We kunnen onze retailers leveren wat ze bestellen. Of het nu één drager betreft of een hele pallet. Vanuit het magazijn in Oldenzaal kan momenteel onbeperkt geleverd worden.”

Plek op de markt

Uebler heeft haar plek op de markt veroverd, geeft hij aan. “We leveren rechtstreeks uit voorraad aan onze dealers, waardoor we de verkoopsituatie in eigen hand houden. Daar zit onze kracht: dealers vinden het prettig dat ze direct contact met ons hebben en precies weten waar ze aan toe zijn. We zien dan ook dat onze dealers Uebler graag op voorraad houden, zodat zij de consument direct kunnen leveren. En dat zit hem vooral weer in de kwaliteit en de mogelijkheden van onze dragers ‘Made in Germany’.” Want Uebler fietsendragers blinken uit door kwaliteit en eenvoud van de montage, benadrukt Roeten. “Je kunt ze bij wijze van spreken met één hand monteren door de doordachte en handige koppeling (IQ-sluiting, red.). Eenmaal gemonteerd zijn de dragers bovendien zeer veilig, het is onmogelijk dat een Uebler drager van de trekhaak valt. Daar komen dan nog het lage gewicht, de compacte opvouwbaarheid, de slimme framehouders en het feit dat alle onderdelen te vervangen zijn mocht er onverhoopt iets kapot gaan. Overal is heel goed over nagedacht en dat spreekt aan.”

Seizoen 2024

De Uebler highlights voor dit seizoen zijn de I31 Z en de fietsendragers uit de nieuwe H-serie.”De I31 Z is een drager voor maximaal drie fietsen die we afgelopen jaar hebben geïntroduceerd. Het draagvermogen is maar liefst 72 kilo, afhankelijk van de kogeldruk, met uiteraard de handige Uebler-kenmerken: kantelbaar tot 60 graden, compact opvouwbaar en met de gepatenteerde IQ-snelsluiting.” De H-serie, bestaande uit de H21 Z (twee fietsen) en H31 S (drie fietsen) is speciaal ontwikkeld voor auto’s met openslaande laaddeuren, zo ook voor campers (o.a. Fiat Ducato, VW Camper). “De dragers uit de H-serie beschikken eveneens over de IQ-snelsluiting, hebben extra brede goten voor banden tot 4,5-inch en een praktische kantelfunctie met voetpedaal waardoor je ook met een gemonteerde drager toch de achterdeuren van je voertuig kunt openen. Ze zijn bovendien optioneel leverbaar met distance control, waardoor het achteruitrijden eenvoudiger wordt. Beide dragers uit de H-serie kunnen belast worden met 60 kilo. De H-serie is vanaf medio augustus leverbaar. Pre-order is eventueel vanaf nu reeds mogelijk.”

voor meer informatie zie: www.uebler.nl

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0