V-Frames maakt 100% recyclebare frames

V-Frames maakt 100% recyclebare frames

Isoco is gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige kunststof producten voor tal van industrieën. Het in Duitsland gevestigde bedrijf ziet de noodzaak van verandering in de fietsindustrie en maakt 100% recyclebare frames gemaakt van koolstofcomposietmateriaal. 

V-Frames, de fietsframe-arm van Isoco, produceert koolstofcomposiet spuitgegoten frames met holle volumegeometrieën. Deze gerobotiseerde, met koolstof geïnjecteerde giettechnologie maakt het mogelijk om elke 90 seconden een compleet fietsframe te produceren. Het doel  is om de toeleveringsketens uit Azië te verminderen.

Michael Mueller: Ons doel is om met een nieuw materiaal een fiets te ontwikkelen die lichter is dan aluminium, die betere mechanische prestaties heeft dan aluminium en die in massaproductie wordt geproduceerd en 100% recyclebaar is in Duitsland.

Op dit moment gebruiken ze koolstofcomposietmateriaal. Al het materiaal dat wordt gebruikt, heeft 100% gerecyclede koolstofvezels uit de auto-industrie in combinatie met polyamide. Voor alle producten die worden geproduceerd worden alleen gerecyclede vezels gebruikt. Ook aan het einde van de levensduur garanderen ze dat de frames weer recyclen. Dat betekent dat ze de frames terugnemen en gebruiken voor de productie van nieuwe frames of nieuwe onderdelen voor fietsframes. Dus eigenlijk volledige circulariteit.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0