Van Nicholas verwelkomt model in het Adventure-assortiment

Van Nicholas verwelkomt model in het Adventure-assortiment 

Van Nicholas verwelkomt een nieuw model in het Adventure-assortiment. De Nootau is ontworpen voor avonturiers die op zoek zijn naar de ultieme uitdaging, zoals de Great Divide, de Panamerica, de Zijderoute of andere bucketlist ritten.  

Deze titanium bikepacking-fiets moet avonturiers helpen om elke bestemming te bereiken en alles mee te nemen wat ze onderweg nodig hebben. “Toen we met het ontwerp voor de Nootau startten, wisten we dat we absoluut geen concessies mochten doen aan het gewicht of het comfort. Hij is bedoeld voor epische avonturen en lange dagen op het zadel,” aldus Ralph Moorman, General Manager van Van Nicholas. “De Nootau moet zoveel mogelijk bagage kunnen meenemen en tegelijkertijd optimaal comfort bieden op de meest uiteenlopende paden of bij technisch, off-road rijden.”  

De fiets heeft een laaghangend titanium frame gecombineerd met een lichte, taps toelopende carbon voorvork om gewicht te besparen. In combinatie met een lange wielbasis, ontworpen rond 29 inch wielen, die ruimte biedt aan brede banden van 2.8”. Door de vele bevestigingspunten op het frame en de voorvork – en het door Van Nicholas Technologies (VNT) ontwikkelde H-bar stuur – kan er veel bagage worden meegenomen. “We hebben ook een nieuwe yoke ontworpen met een excentrische trapas om ruimte te bieden aan de bredere banden en tegelijkertijd een interne, afgedichte Rohloff 14-versnellingsnaaf te kunnen inbouwen.”  

Beschikbaarheid en prijzen De Nootau is als complete fiets leverbaar in de maten M L, XL & XXL (17.5”, 19.5”, 21.5” & 23.5”) met een totaalprijs vanaf €4.999,-. Het frame, inclusief voorvork, is vanaf nu leverbaar voor €2.299,-.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0