VDL Groep gaat fietsframes produceren

VDL Groep gaat fietsframes produceren

VDL Groep, het industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven, gaat aluminium fietsframes produceren en leveren. Vanaf deze zomer zal op deze productielijn, bij VDL Steelweld in Breda, de productie van start gaan. QWIC is de eerste klant van VDL Bike Frame Technologies. De komende drie jaar gaat VDL 50.000 fietsframes leveren aan dit Nederlands fietsenmerk. Andere fietsmerken hebben ook reeds belangstelling getoond voor frames ‘van eigen bodem’.

President-directeur Willem van der Leegte: “Nederland is natuurlijk hét fietsland bij uitstek, maar de basis van de fiets, het frame, wordt vooral buiten Europa geproduceerd. Met VDL Bike Frame Technologies halen wij ook deze productie terug naar ons land en stellen we onze klanten in de gelegenheid om hun CO2-voetafdruk met grote sprongen terug te brengen. Doordat we over een volledig geautomatiseerde productielijn beschikken, kunnen we concurrerend produceren. Wij zijn trots op deze samenwerking met het Nederlandse QWIC, een toonaangevend merk in de markt.”

Belgian Cycling Factory (BCF), het moederbedrijf van de Belgische fietsmerken Ridley en Eddy Merckx, heeft ook plannen om frames van VDL te betrekken. In samenwerking met ontwerpers van BCF en engineers van VDL is er een frame ontwikkeld, in eerste instantie voor e-bikes, dat gericht is op de maakbaarheid in Europa.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0