VDL Groep start productie e-bikes

VDL e-bikeVDL ETG Projects in Eindhoven, onderdeel van VDL Groep, gaat Trefecta e-bikes produceren. Volgens het bedrijf is de fiets speciaal ontworpen om onder de meest extreme omstandigheden te functioneren, bijvoorbeeld op ruw off-road terrein, wat de e-bike tot een professioneel en duurzaam transportmiddel maakt voor onder andere politie en defensie.

VDL ETG Projects leverde in eerste instantie alle onderdelen voor de e-bike en gaat nu de totale productie op zich nemen. In de tweede helft van 2016 wordt gestart met de productie van 200 stuks. Naar verwachting zullen in de daarop volgende jaren de productieaantallen verder toenemen. De eerste e-bikes waaraan VDL heeft bijgedragen, komen eind 2016 op de markt.

Trefecta begon in 2012 met de ontwikkeling van de e-bike. De fiets is op zowel moeilijk begaanbaar terrein als op normale wegen zeer snel, ook bij het beklimmen van steile hellingen. Vanuit stilstand is een snelheid van 45 km/u te bereiken in minder dan 6 seconden. De topsnelheid ligt rond de 90 km/u en de fiets kan veel gewicht dragen, circa 160 kg. Na een prototypefase en de productie van een eerste serie van vijftig fietsen, heeft VDL ETG Projects de e-bike verder doorontwikkeld voor serieproductie.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0