Vernieuwde app Fietsersbond leest fietsroutes voor

Het fietsseizoen begint goed met de vernieuwde app van de Fietsersbond Routeplanner. Dankzij een bijdrage van Stichting Vrienden op de Fiets is het vanaf nu ook mogelijk om met gesproken navigatie routes te fietsen. Ook is de weergave op het scherm verbeterd. De app is beschikbaar voor Android en iOS.
“De Fietsersbond Routeplanner is al sinds 2006 de meest complete fietsrouteplanner van Nederland, en wordt onderhouden door honderden vrijwilligers”, schrijft de Fietsersbond in een persbericht. “In 2013 werd de Routeplanner uitgebreid met een app, waarmee fietsers ook onderweg de snelste route of het mooiste fietsrondje kunnen plannen. Met zo’n 2 miljoen geplande fietsroutes is de Fietsersbond Routeplanner een van de populairste websites voor recreatieve fietsers in Nederland.”

Veiliger
“Gesproken navigatie is een functie waar door veel gebruikers om is gevraagd. Tot nu toe moesten fietsers hun route van papier of van het telefoonscherm lezen, of investeren in een GPS-apparaat voor aan het stuur. Met de gesproken navigatie en de duidelijke pijlen op het scherm komen er nieuwe mogelijkheden bij, waardoor fietsers makkelijker en veilig hun weg kunnen vinden.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0