Verzekeringsmarkt e-bikes groeit naar €550 miljoen

Verzekeringsmarkt e-bikes groeit naar €550 miljoen

Nederlanders hebben het afgelopen jaar €550 miljoen uitgegeven aan het verzekeren van hun elektrische fiets. Gemiddeld kost een verzekering €14 per maand. De populairste aanbieder in deze verzekeringsmarkt is ANWB. Hybridefietsen worden het vaakst verzekerd (73%). Dit blijkt uit de derde editie van de E-bike Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.000 Nederlanders.

De totale e-bike verzekeringsmarkt heeft op dit moment een jaarlijkse waarde van €550 miljoen. Vorig jaar was dat nog €313 miljoen. Deze stijging komt door de groei van het aantal e-bikes en hogere maandelijkse kosten voor de verzekering. Gemiddeld bedragen deze kosten op dit moment €14 per maand. Het verzekeren van een hybridefiets is het meest kostbaar. Daar wordt gemiddeld €16 per maand voor betaald. Van 5% van de bezitters is de e-bike in het verleden wel eens gestolen.

Over het algemeen kan gesteld worden dat hoe hoger de waarde van een elektrische fiets hoe vaker deze verzekerd is. Bron: Multiscope

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0