Vespa-fabrikant komt ook met e-bikes

VespaDe fabrikant van Vespa stapt in de productie van e-bikes. Deze week presenteerde het bedrijf vier productierijpe uitvoeringen van de ‘Wi-Bike’ op de EICMA in Milaan. De serie e-bikes zullen vanaf 2016 in Nederland te koop zijn.

De Wi-Bike komt in vier uitvoeringen die in vorm en functie uiteenlopen. Alle modellen worden aangedreven door een 250W-350W elektromotor met 50 Nm aan koppel. De motor is zo ontworpen dat hij naadloos opgaat in het frame. Volgens de fabrikant onderscheidt de Wi-Bike zich met het hele aandrijfpakket van motor, batterij en bedieningsdisplay.  Zo is het display contactloos en springt het automatisch aan wanneer het in de buurt van de Wi-Bike komt. Het functioneert als een elektronische sleutel, waarbij de Wi-Bike zonder het display onbruikbaar is. De 400 Wh lithium-ion batterij is weggewerkt onder het zadel achter de verticale buis van het frame. Vespa 2

Verder is de Wi-Bike voorzien van een GPS/GSM-module die functioneert als satelliet antidiefstalsysteem en als element om data naar de batterij en terug te sturen. Ook heeft de Wi-Bike een multimediaplatform waarmee een smartphone via Bluetooth met de e-bike kan worden gekoppeld.

De Wi-Bike wordt vanaf begin 2016 in de Benelux leverbaar in vier in design en functie verschillende uitvoeringen, via een speciaal Wi-Bike dealernetwerk.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0