Volop nieuws bij Kettler Alu-Rad

Tijdens de afgelopen Eurobike presenteerde Kettler Alu-Rad volop nieuws. Arjan Renshof van Kettler Alu-Rad is enthousiast: “We hebben voor seizoen 2023 de complete Quadriga-serie vernieuwd en er komt een nieuwe cargo-bike bij in het programma, net als een carbon topmodel in de vorm van de Quadrano Comp 5 Belt. Bovendien hebben we onlangs een Gravel Bike gepresenteerd die goed aanslaat. Het laatste jaar is er heel veel gebeurd bij Kettler Alu-rad. Er is fors geïnvesteerd in ons serviceportaal en we hebben nu een zakelijke message-mogelijkheid voor directe ondersteuning van de dealers. Daarnaast hebben we meer samenwerking gezocht met lokale ondernemingen voor onze toeleveranties. Zo worden de frames van onze cargo-bike prototypes nu door een Nederlandse fabrikant geproduceerd en ook de boxen worden in Nederland gemaakt, we assembleren alles vervolgens in Duitsland. Dat is iets duurder, maar de kwaliteit is veel beter!”

Kettler voor iedereen

Het gaat wereldwijd goed met het merk, geeft Renshof aan. “We hebben dan ook een nieuwe reclamefilm gemaakt om onder de aandacht te brengen dat ons leveringsprogramma dusdanig groot is geworden dat er een Kettler is voor praktisch iedere leeftijdsgroep. Je kunt dus bij wijze van spreken je hele leven op een Kettler rijden. ‘Kettler voor iedereen’ is dan ook niet voor niets onze nieuwe slogan.” Ook in Nederland ziet Renshof nog steeds groei. “Er zijn veel winkeliers die dealer willen worden, maar we focussen nu vooral op leveringszekerheid.” Dat heeft te maken met de afgelopen twee jaar, vertelt hij.”De levering was toen moeilijker en Kettler Alu-Rad heeft besloten de leveringen aan de vaste klanten voorrang te geven op het aanwerven van nieuwe dealers. Dan ben je er zeker van dat je geleverd krijgt en dat niet jouw concurrent opeens wel fietsen heeft en jij niet. Dat is wel zo eerlijk zaken doen.”

 

Quadriga

Alle Kettler Quadriga-modellen voor modeljaar 2023 hebben nieuwe frames gekregen die nog mooier zijn afgewerkt en de fietsen zijn nu uitgerust met het nieuwe Bosch Performance Line  (en Performanceline CX) Smart systeem, een nieuwe Display (intuvia of Kiox) en een nieuwe bedieningsunit voor het elektronische systeem. in combinatie met een Shimano Nexus E5 versnelling. “De overige specificaties zijn vergelijkbaar, dus het blijven echte performance bikes maar dan smart”, vertelt Arjan Renshof. Topmodel is de Quadriga P5 Belt, maar ook de ‘gewone’ Quadriga P5 met kettingaandrijving is in een nieuw jasje gestoken. “Dit is het best verkochte Kettler-model van de afgelopen 4 jaar in Nederland en uiteraard heeft ook die fiets de nieuwe smart-uitrusting gekregen, waardoor deze nog beter geworden is.” Ook nieuw is de Quadriga Town & Country Comp. “Deze e-bike is echt gericht op allround gebruik, met een Deore XT 11-versnellingssysteem en ABS remsysteem.”

Cargo, gavel en carbon

De Kettler Scinto Tour en Sport zijn ook nieuw voor het seizoen 2023 en in de voorverkoop slaan deze modellen goed aan, vertelt Renshof. “Dit zijn echte Gravel Bikes. De Sport is puur gericht op actie, de Tour heeft ook een handige bagagedrager, spatborden en verlichting zodat je ook op de openbare weg goed zichtbaar bent.” Daarnaast is er een nieuwe Kettler cargo-bike die is gebaseerd op de succesvolle FS-800 maar dan met een Nexus 5 versnellingssysteem. “Daardoor kan deze cargo aangeboden worden voor een fors lagere prijs dan zijn ‘grote broer’: de adviesprijs ligt rond de € 7000,- in plaats van € 8200,-.” Last but not least is er de splinternieuwe Kettler Quadrano Comp 5 Belt, dit is een fullcarbon lichtgewicht e-bike met belt-drive en een nieuwe Shimao EP8 Steps motor en display.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0