‘Voor Thule komen klanten naar de winkel’

ADVERTORIAL

Neptunus Tweewielers in Cadzand is geen gewone fietswinkel, vertelt eigenaar Patrick Brakman. “In de winter heeft Cadzand nog geen 500 inwoners, maar in de zomer zijn dat er zo’n 40.000. Er zijn hier veel toeristen en mensen met een tweede huis, dat is dan ook grotendeels onze doelgroep.” De accessoires van Thule zijn voor Neptunus de perfecte aanvulling op het fietsassortiment. “Onze klanten komen voor kwaliteit.”

Speciaal voor Thule

“We werken nu vier jaar met Thule samen,” vertelt Brakman. In eerste instantie via Kruitbosch, maar toen die samenwerking stopte, hebben we het contact rechtstreeks voortgezet. Het zijn ontzettend mooie producten, kwalitatief en innovatief, die wilden we niet kwijt. Veel van ons klanten komen speciaal voor de accessoires van Thule. Met name de fietsdragers hebben een trouwe fanbasis, veel klanten willen nooit meer een ander merk.” Het assortiment besloeg in eerste instantie fietsdragers en -tassen en is later uitgebreid met karren en kinderzitjes. “Die kinderzitjes waren een hele goede zet, die verkopen zichzelf eigenlijk. Je laat je klanten zien hoe je ‘m op de fiets vastmaakt en ze lopen ermee weg. De meeste vakantiegangers komen zelfs later nog terug om een tweede zitje mee naar huis te nemen.”

Slag naar kwaliteit

Drie jaar geleden besloot Brakman het assortiment van de winkel te vereenvoudigen en de slag naar kwaliteit te maken. “Als een klant onbeperkte keuze en de laagste prijs wil, gaat hij wel online shoppen. Als hij naar je winkel komt, doet hij dat omdat hij iets anders wil: service en kwaliteit. Daarom hebben we ervoor gekozen het assortiment te beperken tot een paar kernmerken waar we volledig achter staan en goede service bij kunnen leveren. Bij de karren, zitjes, tassen en dragers is dat steeds Thule – en soms daarnaast nog een tweede merk in het lage segment voor de paar vakantieklanten die naar een goedkope, tijdelijke oplossing zoeken. Met de accessoires van Thule kunnen we ons als winkel echt onderscheiden op het gebied van de kwaliteit en service die we leveren.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0