Vrachtfietsen vaker in het straatbeeld

Vrachtfietsen vaker in het straatbeeld

Bedrijven stappen over van een dieselbestelbus naar een elektrische vrachtfiets omdat ze zich met een fiets snel, gemakkelijk en efficiënt door de stad kunnen verplaatsen. Dit blijkt uit gesprekken, in de meest recente KiM-studie, met bedrijven die al elektrische fietsen gebruiken en met fabrikanten, experts en brancheverenigingen. Ook noemden zij in de gesprekken duurzaamheid, imago en kostenbesparing als reden om een vrachtfiets te gebruiken.

Vrachtfietsen zijn fietsen met een laadruimte voor of achter op de fiets. Steeds vaker rijden servicemonteurs,  schilders en loodgieters op elektrische vrachtfietsen. Het is onduidelijk hoeveel dat er precies zijn. De branchevereniging van logistieke dienstverleners TLN schatte eind 2021 in dat er toen ongeveer 3.500 vrachtfietsen voor logistieke activiteiten rondreden in Nederland en dit aantal groeit.

Vrachtfietsen en andere lichte elektrische voertuigen zoals snor- en bromvrachtfietsen blijven een rol spelen in het Nederlandse mobiliteitssysteem van de toekomst. Maar schattingen over hoe groot de rol gaat zijn, lopen sterk uiteen. Ze zouden 10% tot 40% van de bestelautoritten in de stad kunnen vervangen door lichte elektrische voertuigen, waarvan vrachtfietsen waarschijnlijk een aanzienlijk deel voor hun rekening zullen nemen. Bron: verkeersnet.nl 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0