Winnaars Fiets van het Jaar 2017 bekend

Deze week zijn door RAI Vereniging de winnaars van de verkiezingen Fiets van het Jaar 2017 bekendgemaakt. De fietsen zijn door een onafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld én in de praktijk getest.

Fiets, e-bike en speed e-bike van het jaar

Fiets van het Jaar 2017 werd de Sensa Superlite Disc, die door de jury werd geroemd om haar ‘waanzinnige rij-eigenschappen’: “De fiets is goed in balans, licht en met een geschikte stijfheid van het frame waardoor er enorm veel gang in de fiets te krijgen is. Noemenswaardig is ook de kwaliteit van de afmontage en de strakke afwerking.” De prijs voor e-bike van het jaar ging naar de Giant Prime E+2 en de Trek Super Commuter+ 8S ging met de titel speed e-bike van het jaar naar huis.

Mountainbike en Racefiets

Nieuw in de verkiezingen dit jaar waren de categorieën Mountainbike en Racefiets, een gezamenlijk initiatief van RAI Vereniging en consumentenblad FIETS. Cube en Cannondale mochten deze nieuwe titels in ontvangst nemen. Winnaar in de categorie MTB werd de Cube Reaction GTC One en in de categorie Racefiets ging de eer naar de Cannondale SuperSix Evo Hi-Mod Disc Ultegra Di2.

Innovatie Awards

Gelijk met de Fiets van het Jaar verkiezing werden ook de Innovatie Awards 2017 uitgereikt. Uit 23 inzendingen koos de jury drie winnaars. De futuristische Gazelle No 1 werd als ‘fiets van de toekomst’ geprezen om het esthetische geheel waarbij alle techniek in het onderste deel is weggewerkt. De jury prees de Trek IsoSpeed decoupler vanwege haar “continue zoektocht naar de optimale combinatie van het verhogen van de snelheid zonder af te doen op het comfort”. En de Minimal Bike van M5 is volgens de jury “een innovatief ontworpen fiets, waarbij door een minimalistische en een zoveel mogelijk geïntegreerde benadering van de fiets met zijn onderdelen een totaal ander en superlicht (vanaf 6.7 kg) model is ontstaan.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0