World of Emobility: te vroeg voor vooruitstrevend beursconcept  

 

World of Emobility: te vroeg voor vooruitstrevend beursconcept  

De World of Emobility-beurs wordt even in de ijskast gezet, vertelt de organistor van het evenement, Rick van Rijthoven. “Hoewel er zeker behoefte is aan een ontmoetingsplaats waar verschillende mobiliteitspartijen samenkomen, die een breder spectrum bestrijkt dan alleen de fietsindustrie, sluit het aanbod op de beurs nog niet voldoende aan bij de vraag vanuit de markt.”

De bezoekers van de vorige editie in oktober 2023 waren van hoge kwaliteit en toonden aanzienlijke interesse in de producten, vertelt Rick. Toch zag hij ook dat veel bedrijven zich op het laatste moment terugtrokken vanwege de vele uitdagingen die zij momenteel ondervinden bij de overstap van fossiel naar elektrisch. “Er wordt snel bezuinigd op een beurs zoals World of Emobility, wat resulteerde in de terugtrekking van ongeveer 25-30 bedrijven op het laatste moment vanwege financiële overwegingen.”

Gebrek aan gevoel van urgentie  

“Er heerst veel onzekerheid op de markt vanwege de grote uitdagingen rondom de daadwerkelijke implementatie van duurzaamheidsmaatregelen”, legt Rick verder uit. “Er blijkt veel onduidelijkheid te zijn over zaken als stikstof, subsidies en andere regelgeving die elektrische energie bij mobiliteitspartijen moet bevorderen. Dat leidt ertoe dat veel bedrijven een afwachtende houding aannemen wat betreft innovatie. Dat merken wij dus ook met het beursconcept van World of Emobility. Wat wel zeker is, is dat er vanaf 1 januari zero-emissiezones in de stad zullen zijn. Die oude dieselbus is dan niet langer welkom, maar daar merk ik weinig anticipatie of stress over.”

Ander concept
Het volgende evenement zal anders zijn dan de eerdere edities van World of Emobility. Achter de schermen werkt de organisatie aan een nieuw beursconcept. Naast een nieuwe locatie zal het evenement een intiemere sfeer hebben. Deelname zal niet meer gebaseerd zijn op inschrijvingen, maar op uitnodiging en selectie. Zo is van tevoren duidelijker wat partijen voor elkaar kunnen betekenen. Rick: “Het nieuwe concept zal de positieve aspecten van voorgaande jaren behouden en de negatieve aspecten weglaten. Zo creëren we een ontmoetingsplaats waar mensen behoefte aan hebben, en die toch onderscheidend is van bestaande beurzen voor de elektrische fiets.”

Het is nog niet duidelijk waar en wanneer het nieuwe event zal plaatsvinden.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0