Zakelijke leasefietsmarkt mede door corona in stroomversnelling

Na de intelligente lockdown zoekt werkend Nederland naar manieren om thuiswerken en werken op locatie te combineren. Veilige mobiliteit is daarbij een van de speerpunten. Dat heeft een structurele impact op de manier waarop werknemers van A naar B reizen. LEASE A BIKE liet de redactie van Fietsmarkt weten dat als gevolg van deze ontwikkeling de afgelopen maanden een explosieve groei in het aantal aanvragen voor en de implementatie van een leasefietsregeling is ontstaan. En medewerkers kiezen daarbij vaker voor e-bikes.

Door nieuwe wetgeving is het sinds dit jaar eenvoudiger om werknemers een fiets van de zaak aan te bieden. Uit onderzoek van LEASE A BIKE onder 1.000 werknemers blijkt dat 62% van de werknemers bereid is een afstand tot 20 kilometer enkele reis af te leggen indien de werkgever een fiets van de zaak faciliteert. E-bikes hebben daarbij de voorkeur. Het aandeel elektrische fietsen in de lease ligt dan ook ruim 40% hoger dan in de reguliere verkoop. De prijzen van de uitgekozen e-bikes liggen rond de €3.000 euro. Dit is ruim 30% hoger dan de waarde van de gemiddelde verkochte e-bike in de particuliere markt. Door het fiscale voordeel in combinatie met een vast, laag maandtarief, zijn deze leasefietsen voor woon-werkverkeer betaalbaarder dan als mensen ze privé zouden aanschaffen.

Zomerpiek
De cijfers van de Nederlandse leasefietsmarkt zijn vergelijkbaar met de cijfers uit Duitsland, waar al sinds 2013 een volwassen leasefietsregeling bestaat. 1 op de 5 verkochte e-bikes in Duitsland is een leasefiets. Dit blijkt uit een analyse van ruim 10.000 contracten van LEASE A BIKE, actief in Duitsland, België en Nederland. Uit deze cijfers valt op te maken dat de grote ‘hoos’ in Nederland de komende maanden verwacht wordt. Het blijkt dat de meeste leasefietsen in de maanden mei tot en met september worden besteld, waarbij in juli bijna tienmaal zo veel fietsen aftrek vinden in vergelijking tot de maand januari. LEASE A BIKE ziet dit patroon de afgelopen periode terug in de sterke toename van het aantal aanvragen van bedrijven voor de nieuwe leasefietsregeling. Dit proces wordt nog eens versterkt door de recente corona ontwikkelingen, waarbij fietsen wordt gezien als een veilig, gezond en prettig alternatief.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0