ZEG boekt recordomzet en verhoogt ledenwinst

Ondanks uitdagende omstandigheden behaalt de grootste fietsinkoopcoöperatie van Europa, ZEG (Zweirad-Einkaufs-Genossenschaft), opnieuw recordresultaten in 2023. Met een lichte omzetstijging en optimalisaties in inkoop en logistiek versterkt de coöperatie de liquiditeit van haar leden door toenemende terugbetalingen.

Versterking door Kwaliteitsadvies bij ZEG-dealers

“We zien het als onze belangrijkste taak om onze leden te ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van zichzelf. Dit bereiken we met een breed scala aan sterke, populaire en designgerichte fiets- en e-bike-merken met een hoge bekendheid. Het nieuwe recordresultaat voor 2023 bevestigt dat we hierin ook op de lange termijn slagen,” zegt Georg Honkomp, voorzitter van de ZEG.

Honkomp benadrukt het indrukwekkende resultaat van het boekjaar 2023, dat aanvankelijk weinig reden tot optimisme bood. De totale omzet van ZEG voor 2023 bedraagt bijna 1,5 miljard euro. Voor de gehele ZEG-Group, met merken als Kettler Alu-Rad, Flyer, Hercules, i:SY en Eurorad-Leasing, bedraagt de omzet ongeveer 2,3 miljard euro. De externe omzet van de leden stijgt voor 2023 tot bijna vier miljard euro, ook een significante toename ten opzichte van voorgaande jaren.

Groeiende gemeenschap en verhoogde terugvergoedingen

“Dankzij de goede omzet konden we de winstgevendheid van ZEG vergroten en de terugvergoedingen voor onze leden met 50 procent verhogen,” vervolgt Georg Honkomp. Met bijna 40 miljoen euro aan uitkering versterkt ZEG duurzaam de liquiditeit van haar leden.

In lijn met eerdere communicatie ziet ZEG zich als een sterke partner van lokale vakhandelaren, benadrukkend dat de versterking van lokale handel de juiste weg is in tijden van duurzaam en sociaal verantwoord ondernemen. Handelaren die zich willen aansluiten bij ZEG zijn van harte welkom: “Hoe groter de gemeenschap, hoe sterker we zijn!”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

0